Máte problém s prihlásením? Kliknite na tlačidlo Pomocník.
 
 
Tričko VKL

Kalendár spoločných výjazdov si môžes pridať do svojho google kalendára... PRIDAŤ

Spoločné výjazdy VKL 2019

12. May 2019 Martin VKL

Mnohí z Vás sa už pýtali: "Kedy bude spoločný výjazd? Na ktorý vrchol?" Keďže sme to už mnohým nejak povedali a nepamätáme si komu sme čo povedali, skúsili sme pripraviť plán spoločných výjazdov. Niektoré výjazdy na vrcholy sú už dohodnuté s OOCR Liptov a uskutočnia sa v plánovanim termíne, ak to počasie dovolí. Ostatné budú plánované priebežne a postupne publikované na našej facebookovej stránke Vrchárska koruna Liptovská. Hoďte lajk alebo sleduj a info o spoločnom výjazde Vám už neujde.

Plán výjazdov s OOCR Liptov

Aj tento rok sme sa dohodli, že spravíme pár pekných výjazdov s OOCR Liptov a s cyklobusom, ktorý nás dovezie na miesto štartu. Minuloročné letné prázdniny sme tiež prejazdili s Liptovom a cyklobusom. Ale to neznamená, že mimo prázdnin nebudeme jazdiť. Budeme jazdiť a budeme plánovať aj spoločné výjazdy, o ktorých sa dozviete vždy pár dní vopred.

klik pre zobrazenie celej fotky

21. 7. 2019 - Chata pod Náružím - Červenec

Zľahka po skoro rovine sa presunieme z Liptovského Mikuláša skoro až k ústiu Jaloveckej doliny, kde začneme stúpať jedným z najťažších značených cyklochodníkov na Liptove. Pri tomto stúpaní všetci vysmädneme a hore si dáme jedno vytúžené chladené. Potom sa bezpečne vrátime tou istou cestou späť.

4. 8. 2019 - Sedlo veľký Šturec

BUS: LM - RK - Nižná Revúca - RK - LM

Spoznajme najstaršiu asfaltovú spojnicu medzi Liptovom a Pohroním. Do Nižnej Revúcej nás dovezie cyklobus a odtiaľ pôjdeme na Sedlo Veľký Šturec, ktorým vedie horská cesta v minulosti spájajúca Liptov s Pohroním. Zároveň spája Revúcku dolinu (povodie Váhu) so Starohorskou dolinou (povodie Hrona). V Nižnej Revúcej po výjazde ochutnáme Liptovské pivo z pivovaru Čierny Kameň.

Ak Vám býva v cyklobuse nevoľno, môžete ísť s pár bláznami (s nami) priamo z Liptovského Mikuláša

11. 8. 2019 - Čierny Váh (horná nádrž)

Horná nádrž prečerpávacej vodnej elektrárne ponúka nádherné výhľady na okolitú krajinu v ktorej dominuje hrebeň Západných, Vysokých aj Belianskych Tatier. Sedem kilometrov stúpania za toto stojí. Zdatnejší môžu s nami štartovať z Liptovského Mikuláša a tí, čo majú najazdené menej, sa k nám môžu pripojiť vo Svaríne.

29. 8. 2019 - Kráľova Hoľa

  BUS: LM - Šumiac - LM   !!! ZRUŠENÝ !!!

Naberajte kondičku na toto skvelé bláznovstvo. Z Liptovského Mikuláša na Kráľovu Hoľu chodia len blázni a aj tí chodia cez sedlo Priehyba. My to skúsime cez Čertovicu, pretože máme radi výzvy. Ak si chcete prečítať ako sme to zvládli v prvom ročníku VKL 2017, klikajte na článok Z liptova na Kráľovu hoľu, alebo sa k nám pripojte v Šumiaci, kde Vás dovezie cyklobus.

!!! POZOR: CYKLOBUS ZRUŠENÝ !!! DO ŠUMIACA SA BUDETE MUSIEŤ DOPRAVIŤ AUTOM

  Ak Vám býva v cyklobuse nevoľno, môžete ísť s pár bláznami (s nami) priamo z Liptovského Mikuláša  

1. 9. 2019 - Žimerová

BUS: LH - LM - Liptovská Teplá - LM - LH

Školské prázdniny ukončíme pekným výletom okolo Turnianskej Magury, pričom odbočíme aj k ku kráasnej drevenej útulni Žimerová a dole to zbehneme cez Jastrabiu dolinu. Śtartujeme z LM alebo z Litpvskej Teplej. Možno sa nazbiera aj skupina borcov, ktorí vyštartujú z Ružomberka.

Ak Vám býva v cyklobuse nevoľno, môžete ísť s pár bláznami (s nami) priamo z Liptovského Mikuláša

Výjazdy na ostatné vrcholy

Možno by bolo fajn, keby sme organizaovali spoločné výjazdy na všetky vrcholy. Ako ste nám naznačil, mnohým z Vás by sa to páčilo. Verte, že aj nám! Ale plánovanie spoločných výjazdov je časovo dosť náročné a preto si niektoré výjazdy budete musieť naplánovať sami. Ak neradi jazdíte sami, môžete sa popýtať skúsiť zorganizovať spoločný výjazd vo facebookovej skupine Jazdím VKL. A na ktoré vrcholy sa teda chystáme spolu, ale ešte nevieme kedy?

klik pre zobrazenie celej fotky

Brtkovica
Krásne meisto, kde sme minulý rok plánovali spoločný výjazd s guľášom. Nepodarilo sa to, tak to skúsime tento rok zopakovať.

Kvačianska dolina + drevenica + Veľký Hukov
Nádherný pojazd cez tri vrcholy VKL. Bude veľmi podobný tomu minuloročnému. Liptovský hrad síce obídeme, ale pôjdeme hore Kvačianskou dolinou, aby to nebola len taká brnkačka.

Útulňa Žimerová
Samozrejme pôjdeme z Liptovského Mikuláša a ak by sa k nám chceli pridať vrchárski bratia z Ružomberka, môžeme sa stretnúť kdesi v Lúčkach napríklad pri neskutočne krásnom Lúčanskom vodopáde.

A zvyšné vrcholy?

Nepodarí sa nám zorganizovať spoločné výjazdy na všetky vrcholy, pretože niektoré víkendy (bude ich dosť) budeme tráviť mimo liptova. Ale treba zúfať, pretože tu máme aj spriatelenú skupinu Liptovskí tuláci, ktorí tiež vedia zlepiť skupinu ľudí a dostať ich na vrchol VKL. Každý sa môže pridať!!!

Aby sme to nejak uzavreli

Liptov je prekrásny a všetci dobre vieme aké počasie vie pripraviť. Preto je možné, že niektoré výjazdy budú presunuté, zrušené alebo naopak pridané (ak nám to čas dovolí). Tento plán preto berte s rezervou, jazdite s úsmevom a bez defektov

Tešíme sa na spoločné výjazdy! Tešíme sa na Vás! Tešíme sa na zážitky!

Sledujte nás na facebooku a žiadny spoločný výjazd Vám neujde

Fotogaléria

Komentáre

Podobné články

August 2018
VKT nonstop 2018
VKTnonstop nie je súťaž v pravom slova zmysle. Je to previerka samého seba a pečiatka na čelo s nápisom “Viem, že nie som normálny…”, pretože človek musí byť tak trochu blázon,...
April 2022
Spoločné výjazdy VKL 2022
Po dvojročnej pauze v nútenej izolácii sme sa dočkali, že si naozaj môžeme užívať prírodu aj v ľudskej spoločnosti a nebudeme musieť po sebe kríkať na 4 metre :D Keďže nie len nám,...
June 2017
Nočná jazda so seveRUNkami
Je skoro pol deviatej a my vyrážame do polotmy na bike. Zatiaľ bez svetiel – ešte sa budú hodiť. Hneď na začiatku sa držíme hesla “netlačíš – nebajkuješ” a tlačíme to do...
October 2017
Z Liptova na Kráľovu Hoľu
A tento poznáte??? Štyria blázni sa v nedeľu ráno stretnú pri kostole v Liptovskom Mikuláši, že idú na Kráľovu Hoľu a späť, pretože vraj na Priehybe majú jelene ruju. A tak si ráno...